ოფიციალური მონაცემებით, კახეთში 78 ათას ტონამდე ყურძენი გადამუშავდა

28 სექტემბრის 12:00 საათის მონაცემებით, კახეთის რეგიონში 78 ათას ტონამდე ყურძენი გადამუშავდა. ღვინის ეროვნული სააგენტოს ინფორმაციით, ღვინის ქარხნებში ყურძენი 10 500 მევენახემ ჩააბარა. მოსავლის რეალიზაციის შედეგად მიღებულმა შემოსავლებმა რეგიონში 48 მლნ ლარს მიაღწია. 27 სექტემბერს დღეღამურად გადამუშავდა 6 981 ტონა, რაც საკმაოდ მაღალი მაჩვენებელია და მიუთითებს, რომ რთველი კახეთში კვლავ აქტიურ ფაზაშია.  ამ დროისთვის გადამუშავებულია რქაწითელი 36 ათას ტონამდე, საფერავი - 32 ათას ათას ტონამდე, ასევე 1,9 ათასი ტონა კახური მწვანე და 8,5 ათას ტონამდე სხვა ჯიშის ყურძენი.

რთველი კახეთის ყველა მუნიციპალიტეტში შეფერხების გარეშე მიმდინარეობს. ყველაზე დიდი რაოდენობით ყურძენი გადამუშავებულია გურჯაანის მუნიციპალიტეტში - 27,2 ათას ტონამდე. კახეთის რეგიონის დანარჩენი მუნიციპალიტეტების მონაცემები ასე გამოიყურება: თელავი - 16 ათასი ტონა, ყვარელი - 14,4 ათასი ტონა, სიღნაღი - 7,1 ათას ტონა, ლაგოდეხი - 6,2 ათასი ტონა, დედოფლისწყარო - 2,1 ათასი ტონა, ახმეტა - 1,9 ათასი ტონა და საგარეჯო - 2,8 ათასი ტონა.

ყურძნის გადამუშავების პროცესში ამ ეტაპზე ჩართულია ღვინის მწარმოებელი 67 კერძო კომპანია და ასევე სახელმწიფოს მიერ დაქირავებული ღვინის 18 საწარმო. რთველის მიმდინარეობის შესახებ მოსახლეობის ინფორმირების მიზნით, მუშაობას განაგრძობს ცხელი ხაზი 2 47 01 01 და სპეციალური ინტერნეტ საიტი www.rtveli2015.gov.ge.