ხორცპროდუქტების ბაზარს ახალი კომპანია შეემატა. საწარმო, რომელიც ძეხვეულსა და ნახევარფაბრიკატებს, მათ შორის, სამარხვოს, ”ივერიას” ბრენდით აწარმოებს, თბილისში, ნავთლუღში სამი კვირის წინ ამუშავდა.
საწარმო თანამედროვე ტექნოლოგიებით არის აღჭურვილი, სადაც 1 მილიონი დოლარის მოცულობის ადგილობრივი ინვესტიცია ჩაიდო. მისი ერთ-ერთი დამფუძნებელი ალეკო ქამუშაძეა, რომელმაც თავისი წილი ხორცპროდუქტების მწარმოებელ კომპანია ”მითანაში” გაყიდა და საკუთარი წარმოება გახსნა.
როგორც bpn.ge -ს ქამუშაძემ განუცხადა, პროდუქციის რეალიზაცია, რომელიც საშუალო და მაღალ საფასო სეგმენტზეა გათვლილი, დღეში უკვე 2 ტონას აღწევს, თუმცა, საწარმოს მაქსიმალური სიმძლავრე 8-9 ტონაა.
”ცხოვრების რიტმის აჩქარებასთან ერთად ნახევარფაბრიკატებზე მოთხოვნა იმატებს, შესაბამისად, ბაზარი მზარდია და მაღალი კონკურენციის მიუხედავად, პერსპექტიულიც”, - მიიჩნევს ”ივერიის” მფლობელი.
ალეკო ქამუშაძის თქმით, კომპანიის გეგმებში საკუთარი მაღაზიების ქსელის გახსნაც იგეგმება, თუმცა, მხოლოდ მაშინ, როცა პროდუქციის რეალიზაცია დღეში 6 ტონას მიაღწევს.