2019 წლის მარტში „ხაჭაპურის ინდექსი“ შემცირდა.
ამის შესახებ ინფორმაციას „აისეტის“ (ISET) კვლევითი ინსტიტუტი ავრცელებს. კერძოდ, მარტში ერთი სტანდარტული იმერული ხაჭაპურის მომზადების საშუალო ხარჯმა 3.51 ლარი შეადგინა, რაც თებერვალთან შედარებით 0.8%-ით; ხოლო გასული წლის მარტთან შედარებით 1.1%-ით ნაკლებია.
ISET-ის ცნობით, ინდექსის დაცემის მთავარი მიზეზი იყო ის, რომ ყველის ფასი 1.9%-ით, რძის - 0.8%-ით, ხოლო კარაქის - 1.3%-ით დაეცა.