7-21 აგვისტოს ჩათვლით ბათუმში ამერიკული სტეიკების ფესტივალი ტარდება, რაც იმას ნიშნავს, რომ ხორცეულის მოყვარულებს საშუალება ეძლევათ დააგემოვნონ ნამდვილი ამერიკული შავი ანგუსისა და ვაგიუს პრემიუმ ხარისხის სტეიკები.
ფესტივალი ამერიკული ორგანიზაციების - USMEF-ის, TBC-ისა და NCBA-ს მხარდაჭერით ხორციელდება მაღაზია „გასტრონომთან“ ერთად, სადაც ფესტივალის გარეშეც შეგიძლიათ აღნიშნული სტეიკების შეძენა.
ფესტვალში ჩართულია სასტუმროების „ლე მერიდიენისა“ და „შერატონის“-ის რესტორნები და "ტერასა ასკანელი", სადაც ამერიკული სტეიკის ყოველი შეკვეთისას სტუმრებს საჩუქრად ჭიქა წითელი ღვინო გადაეცემათ.
ამერიკული სტეიკის ფესტივალს წინ უძღოდა მასტერკლასი, რომელიც ბათუმის წამყვანი რესტორნების შეფ-მზარეულებს ჩაუტარდათ და გაეცნოთ ამერიკული სტეიკის უპირატესობები, მისი განსაკუთრებულობა და სწორად მომზადების წესები.
ამერიკული საქონლის ხორცი ექსპორტისა და წარმოების კუთხით მსოფლიოს პირველ სამეულში შედის. ამერიკის შეერთებულ შტატებში მესაქონლეობა მაღალ დონეზეა განვითარებული და ხორცის წარმოების ყველა ეტაპი მკაცრად კონტროლდება. საქონლის დაბადებიდან მის დაკვლამდე და შემდგომ ხორცის გასაყიდად გაშვებამდე - ყველა საფეხურზე დაცულია მთავრობის მიერ დადგენილი მკაცრი სტანდარტები, იმისათვის, რომ ფერმერს ხორცის რეალიზაციის უფლება მიეცეს.
ფესტივალის ფარგლებს გარეთ, აღნიშნული სტეიკების შეძენა თბილისში, მაღაზია „გასტრონომში“ ყოველთვისაა შესაძლებელი.
(R)