20 პროდუქტი, რომელიც მაცივარში არასდროს არ უნდა შეინახოთ

მაცივარი პროდუქტების შესანახად იდეალური ადგილია, თუმცა არსებობს გარკვეული კატეგორიის პროდუქტები, რომელიც მაცივარში არასდროს არ უნდა შევინახოთ.

პროდუქტისთვის ხარისხის და გემოვნური თვისებების შესანარჩუნებლად შენახვის პირობების დაცვა მნიშვნელოვანი კომპონენტია.

ყავა - იგი უნდა ინახებოდეს გრილ და მშრალ ადგილას.

პური - როგორც წესი პურს სიცივე აშრობს. შესაბამისად უმჯობესია მაცივარში არ შეინახოთ.

პომიდორი - მაცივარში შენახვის შემთხვევაში ის გემოს დაკარგავს. პომიდორი სიცივეში შესაძლოა უსუნო და უგემური გახდეს.

ბადრიჯანი - აღნიშნული ბოსტნეული სიცივეზე მგრძნობიარეა და მაცივარში ხანგრძლივად ყოფნის შემთხვევაში, შესაძლოა ჯანმრთელობისთვის მავნეც გახდეს.

ხახვი - მაცივარში ხახვი რბილი და შეიძლება ობიანიც გახდეს.

ნიორი - მას არ უყვარს სიცივე და დახურული სივრცე.

თაფლი - ეს არის საკვები, რომელიც ოთახის ტემპერატურაზე განუსაზღვრელი დროით ძლებს. მაცივარში კი ის ძალიან სქელდება.

კეტჩუბი - მას საკმარისი კონსერვატები აქვს იმისთვის, რომ გაგრილების გარეშე შეინახოთ.

ფორთოხალი - ამ ციტრუსში მჟავიანობა მაღალია. მაცივარში ის მშრალი და მყიფე ხდება.

კარტოფილი - რეკომენდირებულია, რომ კარტოფილი მშრალ და გრილ ადგილას შეინახოთ. მაცივარი მას გემოს უკარგავს.

კიტრის მწნილი - ხშირად მას მაცივარში ინახავენ, თუმცა სინამდვილეში მარილის მაღალი შემცვლელობის გამო მას მაცივარი საერთოდ არ სჭირდება.

დონატები - რამდენიმე დღე ის ოთახის ტემპერატურაზე კარგად ინახება, თუმცა უმჯობესია მალევე მიირთვათ.

შოკოლადი - ხშირად ზამფხულში შოკოლადს მაცივარში ინახავენ, რათა არ დადნეს. სინამდვილეში კი ამის გამო შოკოლადი თავის არომატს კარგავს.

კიტრი - უმჯობესია კიტრი ოთახის ტემპერატურასთან შედარებით გრილ ადგილას შევინახოთ, მაგრამ ეს არ უნდა იყოს მაცივარი.

საზამთრო - ყველასთვის ცნობილია, რომ დაჭრილი საზამთრო ყველაზე კარგად მაცივარში ინახება, თუმცა აშშ-ს სოფლის მეურნეობის დეპარტამენტის მიერ ჩატარებული კვლევის მიხედვით, დაჭრილ საზამთროზე მაცივარი უარყოფითად მოქმედებს.

ვაშლი - ხილის უმეტესობა უფრო გემრიელია, როცა მაცივარშია გაციებული, თუმცა ვაშლი 1-2 კვირა ოთახის ტემპერატურაზე კარგად ძლებს, შესაბამისად უმჯობესია მის გარეშე შევინახოთ.

მსხალი - ვაშლის მსგავსად უმჯობესია მსხალიც ოთახის ტემპერატურაზე შევინახოთ, რადგან სიცივე თავის არომატს უკარგავს.

წიწაკა - მთავარია წიწაკა მშრალ ადგილას ინახებოდეს.

ფქვილი - მაცივარში ფქვილის შენახვით ის არ დაზიანდება, თუმცა აუცილებელი არ არის.

გოგრა - ის უნდა ინახებოდეს მშრალ და გრილ ადგილას, თუმცა არა მაცივრის ტემპერატურაზე.