„ერთიანი აგროპროექტის“ ფარგლებში, ზუგდიდის რაიონში ახალი შემნახველი მეურნეობა ამოქმედდა

„ერთიანი აგროპროექტის“ ფარგლებში, ზუგდიდის რაიონში ახალი შემნახველი მეურნეობა ამოქმედდა „ერთიანი აგროპროექტის“ ფარგლებში, „აგროწარმოების ხელშეწყობის პროგრამის“ ბენეფიციარმა, შპს „ვაგომ“ ხილისა და ბოსტნეულის შემნახველი 100 კვ.მ მაცივარი მოაწყო.

როგორც „ინტერპრესნიუსს“ გარემოს დაცვისა და სოფლის მეურნეობის სამინისტროდან აცნობეს, შემნახველი მეურნეობა ზუგდიდის რაიონის სოფელ ინგირში მდებარეობს.

მეურნეობის მოსაწყობად 34 300 ლარის ინვესტიცია განხორციელდა, აქედან, 13 720 ლარი ფერმერმა გრანტის სახით მიიღო.

ახლად ამოქმედებული შემნახველი საწარმო, სოფლის მეურნეობის პროექტების მართვის სააგენტოს საგრანტო მენეჯერმა, თორნიკე კაპანაძემ და ზუგდიდის საკრებულოს თავმჯდომარე მამუკა წოწერიამ დაათვალიერეს.

„აგროწარმოების ხელშეწყობის პროგრამის“ მენეჯერის, თორნიკე კაპანაძის განცხადებით, მნიშვნელოვანია, რომ, სახელმწიფოს დახმარებით, ზუგდიდის რაიონში აქტიურად ვითარდება სასოფლო-სამეურნეო საქმიანობა და იქმნება დარგისთვის მნიშვნელოვანი შემნახველი ინფრასტრუქტურა.

შპს „ვაგო“ კიდევ ერთი სახელმწიფო პროექტით, „შეღავათიანი აგროკრედიტით“ სარგებლობს და მის ფარგლებში, თხილის გადამამუშავებელი ახალი საწარმო აქვს შექმნილი.

„აგროწარმოების ხელშეწყობის პროგრამას“ სოფლის მეურნეობის პროექტების მართვის სააგენტო „სოფლის მეურნეობის მოდერნიზაციის, ბაზარზე წვდომის და მოქნილობის პროექტის“ (AMMAR) მხარდაჭერით ახორციელებს. პროგრამას სოფლის მეურნეობის განვითარების საერთაშორისო ფონდი (IFAD) და გლობალური გარემოს დაცვის ფონდი (GEF) აფინანსებს. პროგრამით გათვალისწინებული სააგენტოს თანადაფინანსება შეადგენს წარმოდგენილი პროექტის ჯამური ღირებულების 40%-ს, ხოლო ბენეფიციარის თანამონაწილეობა - 60% -ს.

პროექტის დაწყებიდან დღემდე, დაფინანსება 125 ბენეფიციარმა მიიღო, ხოლო სახელმწიფოს მხრიდან თანადაფინანსების ოდენობამ 2 750 000 ლარს გადააჭარბა.

სოფლის მეურნეობის პროექტების მართვის სააგენტო „აწარმოე საქართველოში - ბიზნესის“ ფარგლებში, ახორციელებს „ერთიან აგროპროექტს“, რომელიც გათვლილია გრძელვადიან განვითარებაზე და მისი მიზანია ისეთი გარემოს შექმნა, რომელიც ხელს შეუწყობს სოფლის მეურნეობაში კონკურენტუნარიანობის ამაღლებას, მაღალხარისხიანი პროდუქციის წარმოების სტაბილურ ზრდას და სურსათის უვნებლობის საერთაშორისო სტანდარტების დანერგვას.