კვების ობიექტებისთვისთვის შემუშავდა რეკომენდაციები, რომელთა დაცვაც დასაქმებულ პირებსა და იქ მისულ მომხმარებლებს მოუწევთ.
კერძოდ, მათ შორის, საუბარია იმაზე, რომ მაგიდასთან უნდა მოთავსდეს არაუმეტეს 6 ადამიანი, მომხმარებლებს შორის დაცული უნდა იყოს არანაკლებ 1 მეტრიანი დისტანცია.
რეკომენდაციები მოიცავს მათ შორის, წესებს, საზოგადოებრივი კვების ობიექტების სამზარეულოს პერსონალისთვის.
ამასთან, შემუშავებული რეკომენდაციების თანახმად, პერსონალი უზრუნველყოფილი უნდა იქნას სამუშაო სპეციფიკიდან გამომდინარე, აუცილებელი ინდივიდუალური დაცვის საშუალებებით (სპეცტანსაცმელი, სპეცფეხსაცმელი, თავსაბურავი, ხელთათმანი, პირბადე და დამცავი ფარი), დაწესდეს კონტროლი მათ გამოყენებაზე.